Пеевски притежава нужния опит, за да оглави ДАНС, смята Орешарски
Пеевски притежава нужния опит, за да оглави ДАНС, смята Орешарски / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Пеевски притежава нужния опит, за да оглави ДАНС, смята Орешарски
64687
Пеевски притежава нужния опит, за да оглави ДАНС, смята Орешарски
  • Пеевски притежава нужния опит, за да оглави ДАНС, смята Орешарски

Номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е консултирана с политическите партии, които подкрепят правителството. Това заяви премиерът Пламен Орешарски пред журналисти в Министерския съвет. Орешарски така и не посочи какви лични качества са надделели за избора на Пеевски за шеф на агенцията, но бе категоричен, че Пеевски притежава нужния опит и преценка, за да оглавява службата.

Към момента ДАНС не работи по никакви разработки около Пеевски. Орешарски допълни, че не знае, че президентът е свикал КСНС заради назначението или че е отказал посещението си на церемонията по откриване на Дунав мост 2, тъй като „два часа е затворен" в срещата с граждански организации.

„Избрахме кандидатурата измежду няколко. Изборът е консултиран и с ръководствата на политическите сили, които подкрепят кабинета и които подкрепиха кандидатурата, която предложих тази сутрин. Считам, че той е специалистът, който може да ръководи агенцията при задачите, които са й поставени. Притежава необходимите качества, за да ръководи агенцията. Има достатъчно опит, така че да се справи. Преценка и на политическите сили, които подкрепят това правителство. Аз съм искал данни към настоящия момент и предварително съм проверил дали Пеевски би получил допуск за работа с класифицирана информация, което е много важно. След като се уверих, че той ще получи такъв допуск с най-високата степен на секретност, такъв тип аргументи не стоят пред мен", обясни още премиерът.

Пламен Орешарски допълни, че е приел риска да управлява държава в условия на протести и като гражданин не подкрепя това, което се е случвало през последните четири години.

 

Одобрявате ли избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС? Участвайте в анкетата ни ТУК