Станишев: Реакцията на ГЕРБ ми подсказва, че изборът на Пеевски е правилен
Станишев: Реакцията на ГЕРБ ми подсказва, че изборът на Пеевски е правилен / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Станишев: Реакцията на ГЕРБ ми подсказва, че изборът на Пеевски е правилен
64692
Станишев: Реакцията на ГЕРБ ми подсказва, че изборът на Пеевски е правилен
  • Станишев: Реакцията на ГЕРБ ми подсказва, че изборът на Пеевски е правилен

Мотивите за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС са изключително сериозни, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев в кулоарите на парламента. Станишев не каза кои са били останалите кандидатури за шеф на ДАНС.

„Убеден съм, че господин Орешарски е преценил точно коя личност и с какви качества може да възстановява държавност, върховенство на закона", каза Станишев. Той допълни, че след като е разбрал за номинацията е разговарял с Пеевски вчера. „За мен е ясно и съм убеден, че той има волята, решимостта да работи за държавата и хората, да се противопостави на всякакви икономически интереси, източване на държавата, корупция, независимо на коя политическа сила и групировка принадлежат ", каза Станишев.

Вчера Министерският съвет даде указания да се приложат практиките за ограничаване на разполагането на пари в държавни дружества в ограничен брой банки. Това е част от цялостната политика за възстановяване на държавност, правила, върховенство на закона, каза лидерът на социалистите. Станишев сподели, че реакцията на Бойко Борисов и ГЕРБ му подсказва, че изборът на Орешарски е правилен.