ГЕРБ започва обсъждане за извънредни избори
ГЕРБ започва обсъждане за извънредни избори / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
ГЕРБ започва обсъждане за провеждане на извънредни избори
64694
ГЕРБ започва обсъждане за провеждане на извънредни избори
  • ГЕРБ започва обсъждане за провеждане на извънредни избори

ГЕРБ започва обсъждане на провеждане на извънредни избори и събирането на подписи за свикване на Велико Народно събрание и промяна на Конституцията.

Това стана ясно от изказването на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от парламентарната трибуна.

Причината е избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. В кулоарите на парламента на въпрос има ли подозрения, че главният прокурор Сотир Цацаров е назначен с протекциите на Делян Пеевски, Цветанов каза: „Вече нямам съмнения".

„Аз съм убеден, че вие залагате предстоящи протести, на които - за голямо съжаление, вие сте иницииаторите, за да стартират. Вие сте хората, които ще преследват тези, които ще организират протести. Когато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи, не сме се противопоставяли на българските граждани от името на ПП ГЕРБ, от името на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов", обърна се към БСП от трибуната Цветанов.

„Започваме обсъждане за провеждане на извънредни парламентарни избори и свикване на Велико Народно събрание за нова Конституция. Това е решението, което имаме днес, и това е решението, което ще отстояваме в следващите месеци. Защото вие променихте ситуацията в България и знам, че в момента всеки един от вас го преживява много тежко", допълни Цветанов.