Протестно авто-шествие в подкрепа на сестрите
Протестно авто-шествие в подкрепа на сестрите / Sofia Photo Agency
Протестно шествие срещу несправедливите присъди на българските медици в Либия потегли от Националния исторически музей в София. То беше организирано от автоклубове.

Около 200 автомобила и десетки мотоциклети участваха в шествието. "Това не е протест, а подкрепа на живота", разказа един организаторите Явор Янакиев от „Ауди клуб” – България.

При засилени мерки за сигурност участниците в шествието организираха митинг преда сградата на Либийското посолство. Те пуснаха в пощенската му кутия писмо в подкрепа на живота, адресирано до Муамар Кадафи.

„Не приемаме задържането с годни на нашите сънародници и техния палестински колега с цел използването им за разменна монета и повишаване на световния интерес към държавата Либия. Не приемаме вземането им за заложници като правилна политика за разрешаването на вътрешните или външно държавните ви проблеми”, се казва в писмото.

„Докажете на света, че Великата социалистическа народна либийска арабска Джамахирия може да бъде демократична и правова”, завършва писмото.