227 електронни фиша само за седмица, благодарение на видеоконтрола в Сливен
227 електронни фиша само за седмица, благодарение на видеоконтрола в Сливен / DarikNews.bg, архив

851 нарушения при 1416 проверени автомобила са констатирали  служители Областната дирекция на МВР - Сливен за една седмица, става ясно от отчета на дирекцията. Общо образуваните досъдебни производства за периода 29 юли - 4 август са 35 и едно бързо производство. Приключени са 35 досъдебни производства, като от тях едно бързо и 9 досъдебни  производства са изпратени в прокуратурата с мнение за съд.

През изминалата седмица са планирани и проведени 12 полицейски операции с оглед безопасността на движението, опазването на добрия обществен ред и сигурността на гражданите на територията на град Сливен и на областта.

Проверени са 1 416 автомобила, 2 142 лица и 564 обекти.

Полицейските служители са констатирали общо 851 нарушения, за които са съставени 252 акта. За употреба на алкохол са проверени 328 водачи, като 8 от тях са санкционирани по административен ред.

Полицейските служители са установили 12 неправоспособни водачи. Съставени са 599 фиша, от които 227 електронни, за превишаване на разрешената скорост.  422 проверки са осъществени с таблети за валидност на застраховка “Гражданска отговорност”, за наложени наказания на водачите по административен ред, правоспособност и за валидността на свидетелството за управление на МПС.

 

Всеки ден полицейски служители  следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. През периода 22-28 юли при ежедневния контрол в града на булевардите ”Ст. Стамболов”, ”Цар Симеон”, „Бургаско шосе”, „П. Хитов”, „Г. Данчев”, „Хаджи Димитър” служителите от сектор „Пътна  полиция” са съставили 227 електронни фиша на водачи превишили скоростта за движение в населено място.