Изписаха падналия от ескалатор в мол Стефан
Изписаха падналия от ескалатор в мол Стефан / снимки: Impact Press Group

4-годишният Стефан, който падна от около 10 м височина във варненски мол, беше изписан от болница. Детето претърпя множество операции след инцидента на 20 август, когато получи фрактури на крайници, едната му ръка и тазът му бяха счупени, а лекарите премахна далака му.

В продължение на седмица малчуганът беше държан в медикаментозна кома. В момента Стефан продължава да е с гипс на счупената си ръка и носи ортопедична яка на врата.

Родителите му, които бяха довели на изписването и по-големият му брат, записаха с благодарности лекарите в МБАЛ „Св. Анна”, грижили се за момчето.

Изписаха падналия от ескалатор в мол Стефан
netinfo

„Думи няма, с които мога да опиша благодарността към целия екип на болницата, към лекарите на „Бърза помощ”, които се отзоваха така бързо, както и към всички хора, които се молеха заедно с нас, бяха съпричастни и изпратиха подаръци на детето ми”, заяви майката Искра Маринова.

На Стефан, който посрещна 4-ия си рожден ден в болницата, му предстоят още 10 дни рехабилитация, заяви д-р Никола Константинов от Клиниката по детска хирургия.  По неговите думи за детето няма да има никакви последици след травмите.

4-годишното дете бе прието на 20 август вечерта с опасност за живота във варненската болница „Св. Анна”. Около 18.30 ч. 4-годишният Стефан бил оставен на грижите на аниматор, но побягнал от развлекателния кът. Подпрял се на движещия се гумен парапет на ескалатора, той го повлякъл и детето паднало от 10 м височина. Пострадалото дете веднага е откарано с множество фрактури в болница. Стефан бе приет в тежко състояние със счупвания по тялото, вътрешни травми, черепно-мозъчна травма. Детето беше на командно дишане и в медикаментозна кома.

От офиса на мола във Варна след инцидента излязоха със съобщение, в което заявиха, че детето побягнало от детския развлекателен център, подпряло се е на гумения парапет на движещия се ескалатор, било е повлечено и е паднало от 10-метрова височина.