Три са жертвите от тежката катастрофа край Плевен
Три са жертвите от тежката катастрофа край Плевен / archiv.DarikNews

От ОД на МВР-Плевен уточниха, че катастрофата в района на ГПП Гривица, за която съобщихме вчера - 29 септември, е станала в неделя около 16:00 часа като на място е загинал возещ се на предната дясна седалка на лек автомобил "KIA" мъж на 28 години от Велико Търново. 29-горишният водач на автомобила е бил настанен в ЦСМП-Плевен, където по-късно е починал в отделение по "Гръдна хирургия".

Возещата се в същия автомобил 29-годишна жена от град Радомир е настанена в САРИЛ - Плевен с опасност за живота и е под лекарско наблюдение.

В другата лека кола Фолксваген "Passat"- комби, участвала в инцидента са се возели две жени като 83-годишната, возеща се на предната дясна седалка е загинала, а водачката на 61 години от село Семерци - област Търговище е настанена в УМБАЛ- "Г. Странски" - Плевен с фрактури по крайниците и с опасност за живота.
По данни от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен, Фолксвагенът с търговищка регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение и е ударил правилно движещият се лек автомобил "KIA" със софийска регистрация.

На място служители от РС ПБЗН са оказвали съдействие за изваждане на телата от смачканите коли.
Уведомен е прокурор и е започнато досъдебно произвидство за престъпление по чл. 343, ал.3, буква "б" от Наказателния кодекс.