Враца става за ден европейска столица на професионалния бокс
Враца става за ден европейска столица на професионалния бокс / netinfo

Европейският шампион в професионалния бокс Сергей Рабченко ще защитава Европейската си и WBS сребърна титла в лека към средно тежка категория срещу уелсеца Брадли Прайс  в атрактивен мач във Враца. Срещата ще е кулминацията в боксовата вечер, която подготвят Хатън Промоушънс,  Уорд Спортс Промошънс и Ол Старс Боксинг клъб. Подобен спортен спектакъл е провеждан до този момент единствено в големите европейски градове. Очаква се републиканската си титла да защити и Стелиан Костов. Освен него във Враца  бъде Коко Тайсън и едни от най- известните световни и български имена в професионалния  бокс.

Срещите започват от 19 часа, на 16 ноември, в залата на Природоматематическата гимназия във Враца.

Специални гости ще бъдат Боб Лоджистгенерален директор на Европейския боксов съюз и Енза Жакопонигенерален секретар на  Европейския боксов съюз.

„Вечерта на боксьорите – 2“ ще се излъчва на живо в ефирите на Нова Спорт,  Combat Sport (France)и BoxNation (U.K.), както и на запис в ефира на Евроспорт (с аудитория в повече от 72 държави).

Рабченко срещу Прайс ще бъде пряко предавано и ексклузивно по BoxNation. В „Нощта на боксьорите” ще можете да видите и някои от най-перспективните боксьори на Британия, като Адам Ечест, Скот Дженкинс, Сони Ъптън и Раян Бърнет, които ще се изправят срещу международните си съперници, коментират организаторите.

 

Враца става за ден европейска столица на професионалния бокс
netinfo

Рабченко трябваше да се изправи срещу Седрик Виту, но французинът се оттегли, след като контузи  китката си по време на тренировки.

 

Новият противник Прайс, бивш шампион, загуби от Рабченко по точки на WBA Intercontinental tilt през 2011 година и ще търси отмъщение.

„Когато Виту се оттегли, ние имахме голям проблем, защото постави целия проект в опасност”, каза Филип Фондю, който работи в Hatton Promotions. „Беше доста трудно да намерим достоен боксьор, който да заеме мястото му, оставайки по-малко от седмица до събитието, но открихме правилния човек в лицето на Брадли Прайс. Прайс трябваше да се бие в Русия, но това пропадна и сега той е готов и ще бъде един истински тест за Сергей. За сметка на Box Nation феновете ще могат да видят Рабченко да се изправи срещу британския боксьор. Рабченко е побеждавал Прайс, но не може да си позволи да мисли, че този път ще е лесна победа. Прайс идва от Уелс, за да го победи и да върне името си сред най-добрите в бокса.”

Тази седмица беше потвърдено от годишния отчет на WBS в Банкок, че Рабченко е номер едно и е сред имена като Саул Алварес и Мигел Кото.

 

Флойд Мейуедър Младши има време до 15-и декември да реши дали ще защитава титлата си, или ще се предаде. Изглежда Рабченко ще се бори за освободеното място за световна титла през 2014 година.

Враца става за ден европейска столица на професионалния бокс
netinfo