Продължават дейностите по водния цикъл в Сливен
Продължават дейностите по водния цикъл в Сливен / Дарик Сливен, Архив

Започна изпълнението на колектор от заустването в главен колектор  на бул.”Хаджи Димитър”, между двете кръстовища с бул. „Христо Ботев” и бул. „Братя Миладинови”, съобщиха от община Сливен. Изграждането му е в рамките на проекта за воден цикъл и ще продължи към ул. „Криволак”.

Мястото е обезопасено и са осигурени временни подходи към сградите и уличната мрежа. Изкопите в този район, както и изграждането на съоръжението, трябва да приключат до 10 дни. Сле това ще започнат възстановителните работи по настилките и площите за озеленяване.

Строително-монтажни работи  продължават по бул. „Стефан Караджа”, бул. „Христо Ботев” – западна част, бул. ”Христо Ботев”- в района на „Градински мост”, бул.Цар Симеон при подхода към Автогарата. Дейностите в посочените участъци са насочени към изграждане на дъждопреливни шахти с отливни канали към р. Асеновска и р. Новоселска.

Поради изграждане на отливен канал напречно на бул. ”Стефан Караджа” е  спряно движението по булеварда в участъка от ДКЦ 2 до кръстовище  „Дамарски мост”. От 08. декември е пуснато движението в едната посока от ДКЦ 2 към „Дамарски мост” и бул. ”Банско шосе”. След една седмица ще бъде организирано двупосочно движение като на половината от уличното платно ще има по една лента за движение в двете посоки. Докато е в сила еднопосочното движение е необходимо водачите на МПС да спазват монтираните пътни знаци, въвеждащи временни правила на движение. Знаците са поставени, съгласно нормативните изисквания и нарушителите ще бъдат санкционирани.

За движението по бул. ”Цар Симеон” организацията на двупосочно движение остава същата, както движението на градския транспорт. Ще бъдат монтирани навесни съоръжения за пътниците на организираните спирки по бул.”Цар Симеон” /до Художествена галерия „Сирак Скитник” в едната посока и в района на пазара в другата посока/.  Екипи на МВР и „Общинска охрана и СОТ” ще следят и контролират движението в съответствие с въведените правила на движение, съгласно Закона за движение по пътищата в района на „Дамарски мост”. Остава в сила и за следващата седмица организацията на движение по бул. „Христо Ботев”.