Служители на Градски транспорт искат незабавна оставка на шефовете си
Служители на Градски транспорт искат незабавна оставка на шефовете си / Дарик Варна, архив
Служители на "Градски транспорт" искат незабавна оставка на шефовете си
69444
Служители на "Градски транспорт" искат незабавна оставка на шефовете си
  • Служители на "Градски транспорт" искат незабавна оставка на шефовете си

Близо 50 служители на компания „Градски транспорт“ се събраха на протест във Варна срещу действията на борда на директорите на общинското дружество. Протестиращите поискаха незабавни оставки на всички ръководни фактори в компанията и прозрачност при избора на бъдещите шефове на дружеството.  

Служителите негодуват от решенията и действията на своите ръководители, които по техни думи водели компанията до огромни загуби. Шофьорите и кондукторите разказаха пред медиите, че са имали забавяне на заплати, че липсвали резервни части за автобусите и въпреки загубите, директорите правели назначения на нови кадри и откривали нови позиции.

Появилата се информация, че двама от борда на директорите – Свилен Камбуров и Георги Казаков са депозирали своите оставки, не удовлетвори напълно събралите се работници.

„В оставката си господин Казаков и г-н Камбуров са посочили мотиви, че еднолично са управлявали и вземали решения „отгоре“. Не могат да залагат съдбата на над 600 семейства с подобни оправдания. Щяха да съкращават, а те разшириха администрацията. Те не могат да платят горивото, което дължи предприятието, а назначават нови хора, които никой не е виждал. Ако отидете в склада за резервни части ще помислите, че е имало обир“, негодуваха служителите.

Никой от ръководството на „Градски транспорт“ не пожела да се срещне с протестиращите. Единственият, който разговаря с тях, беше началникът на автобусна дейност във Варна Борислав Танев. Той се присъедини към исканията им, като сподели пред медиите, че голяма част от автобусите на дружеството не са в движение.

За момента служителите се въздържаха от коментар дали са готови на по-радикални действия, ако целият борд не подаде оставка. Все пак те заявиха, че търпението им е изчерпано и са готови да протестират, докато не се удовлетворят исканията им.