Борисов: Обещал съм, че ще изгоня Вълка от София
Борисов: Обещал съм, че ще изгоня Вълка от София / Sofia Photo Agency/ Надя Коцева
Столичният кмет Бойко Борисов заяви, че няма никакъв личен интерес от концесията за чистотата на София.

„Обещал съм на софиянци, че ще изгоня Вълка от София” - така Борисов коментира изказването на общинските съветници от БСП, които го обвиниха, че посредничи за концесионни договори за чистотата. Ето какво още каза Бойко Борисов:

„Първо, щях да се радвам да дойдат тук да се разправят с боклука, който са си сътворили през тези години. Аз го заварих този боклук и тези бали. Заварих и концесията за чистота.

Обещал съм на софиянци – Вълка ще го изгоня, а това, че те искат да го запазят, си е техен проблем. Заклевам се, че нямам никакъв интерес там, не писмено, мога да им го напиша на стената на „Позитано”, ако искат на тези нещастници е точната дума, защото те с Пламен Илиев спазариха „Топлофикация” пред вашите погледи. Точно тези хора взеха Борда на директорите и всъщност управляват „Топлофикация”, Софийски имоти и всичко в София. Повече никога не ме питайте за тези хора.

А какво ще правим след това освен с хората, които тук ни чакат, и с пълните кофи с боклук. Какво предлагат те, ги видяхме с магистрала „Тракия”, с „Топлофикация”, с всичко, което сътвори правителството до този момент. И понеже Рогачев от ареста посочи техния Р. Овч като най-отгоре на пирамидата за „Топлофикация”, те сега се опитват всички да ни направят маскари, несериозни хора.

Ако БСП поеме отговорността, аз в четвъртък гласувам с две ръце за прекратяване на концесията и БСП носи отговорност за боклука след това”.

Чуйте думите на Бойко Борисов в звуковия файл