Лекари се борят за живота на кърмаче. Майката третирала кожата му със сол.
Лекари се борят за живота на кърмаче. Майката третирала кожата му със сол. / netinfo

Специалистите в Детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД -( Университетска) се борят за живота на кърмаче. Тримесечното момиченце от Стара Загора е доведено от 31-годишната си майка в крайно тежко състояние.

Семейството живее в изключително лоши социално битови условия, а майката обяснила, че е третирала кожата на детето до края на втория месец със сол по съвета на по-възрастна жена. Впоследствие кожата на детето силно се зачервява и се напуква.

Преди десет дни за пръв път детето попада в Детското отделение, но след еднодневен престой майката напуска самоволно стационара заедно с момиченцето, въпреки тежкото му състояние, обясни д-р Марлена Панайотова, която е приела детето в Интензивния сектор на Детска клиника.

За постъпката на майката, която постави на риск живота на детето са били уведомени още отгава социалните служби и личният й лекар.

Днес детето е постъпило отново в тежко общо състояние, с температура от 39,1 градуса, със силно влошени кожни лезии. Момиченцето е със силно разранена кожа, до свличане, с усложнение до сепсис.

За лечението са потърсени незабавно осем специалисти. Случаят е консултиран от Спешен лекар, двама специалисти по "Детски болести", специалист "Инфекциозни болести", специалист "Кожни болести", специалист "Анесетезиология И реанимация" и детски хирург, който направи венесекция на детето, с което осугири венозен път за реанимацията и лечението му.

Кърмачето е в крайно тежко състояние и е с опасност за живота.

За случая отново ще бъдат сигнализирани социалните служби и Агенцията за закрила на детето.