Два конкурса за ученическо есе обяви Стопанската академия в Свищов
Два конкурса за ученическо есе обяви Стопанската академия в Свищов / DarikNews.bg, архив

Два национални конкурса за ученическо есе, които Стопанска академия „Димитър А. Ценов” организира, за трета поредна година ще дадат възможност на българските средношколци от икономическите училища да представят мнения, впечатления и отношение по различни актуални теми, свързани с икономиката на страната ни. В свободна форма на боравене със словото, характерна за есето като един от най-разпространените жанрове през последните години, учениците ще могат да се състезават в конкурсите в две направления с по три теми.

Първият конкурс дава възможност на средношколците да избират между темите „Новите предизвикателства пред българската икономика”, „Търговските банки – фактор за стабилна финансова система” и „Социалното осигуряване и застраховането в България – очаквания и реалности”. Във второто направление темите са „Предизвикателства пред агробизнеса в България”, „Перспективи пред аграрния туризъм” и „Ефективност на аграрната политика в България”.

Двата национални конкурса Стопанска академия организира като част от концепцията на ръководството на Свищовското висше училище по изпълнение на поетия към представителите на средните икономически училища в страната ни ангажимент за тясно сътрудничество в областта на икономическата наука и образование. В конкурсите за есе могат да участват ученици от предпоследен и последен гимназиален курс на всички икономически училища в България. Допускат се само индивидуални участници, като учениците могат да участват само с едно единствено есе. Регистрацията за участие става посредством попълване на регистрационен формуляр, а подаването на есетата е само он-лайн. Крайният срок за регистрация и изпращане на есето е 17 март.

Подробна информация относно условията на конкурсите, изискванията за оформяне на есето, процедурите за кандидатстване, регистрационен формуляр, оценка и награди са публикувани на сайта на Стопанска академия - www.uni-svishtov.bg в секция „Актуално / Новини”.