Над 50 изложители и 30 лектори идват за форум Здраве, Щастие, Красота
Над 50 изложители и 30 лектори идват за форум Здраве, Щастие, Красота / DarikNews.bg

Замесване на хляб от лимец, ароматерапия, медитация със звънкови тебитски купи, нумерологични предсказания и билколечение – това са само малка част от акцентите в тазгодишното издание на здравословния форум “Здраве, Щастие, Красота”, който ще се проведе във Велико Търново от 14 до 16 март. Домакин на изложението, което се организира за трета поредна година в старата столица, ще бъде Молът. В тридневния форум ще участват около 30 лектори и над 50 фирми - производители, търговци и дистрибутори на биохрани и екологичночиста козметика, здравословни стоки и продукти, съобщи един от организаторите Теодор Неделчев.

За трите години са проведени осем издания на форума в цялата страна, като интересът непрекъснато расте. Още шест форума предстоят до края на годината, допълни Ани Велкова, лектор и организатор на изложението. Тази година освен лекции са включени и практически занятия по тай чи, йога и цигун, входът за които е свободен. Ще се заплащат само посещенията на лекциите, като еднодневният билет е 8 лв., а за трите дни – 20 лв.

Демонстрация на аеро йога е сред любопитните моменти в програмата. Силвия Влайкова ще покаже специален вид йога във въздуха, която се практикува с помощта на хамак. Посетителите ще могат да дегустират различни видове чай, биопродукти и специално кафе, приготвено от малайзийска гъба. Сред лекторите в първия ден на изложението са известният иглотерапевт д-р Валерий Шакола, който ще говори за втората чакра в източната традиция, Магдалена Славова ще представи въздействието на ароматерапията, Лилия Костадинова ще разясни връзката между душевното и физическото здраве.

В следващите дни посетителите ще могат да чуят съветите на нумероложката Анаженсида, да опознаят действието на специална Аура-камера, Петьо Коджабашев ще представи холотропното дишане, а Ани Велкова – пътя към здравето и щастието с рейки. Деница Александрова ще говори за сугестопедията, а Косьо Любенов за предназначението на билките. Сред лекторите са също д-р Людмила Емилова, която ще съветва как да се храним здравословно, Камен Филипов ще представи квантовите технологии и интелектуални биорезонанси, Милена Гоглева и Валя Лунгарова ще говорят за вселенските закони и закона за привличането.

Специален спектакъл "Здраве, Щастие, Красота" ще бъде представен за първи път пред зрители в първата вечер на изложението. Той включва много импроигри и забавления с публиката. В края на форума пък ще бъде изтеглена томбола, в която ще бъдат раздадени поне десетина награди с продукти на изложителите.