АБВ ще бъде голямата изненада на евроизборите, категоричен е Първанов
АБВ ще бъде голямата изненада на евроизборите, категоричен е Първанов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

АБВ не е еднодневка и не се създава само за изборите. Това заяви в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия президентът (2001-2011) Георги Първанов и настоящ лидер на АБВ. „Единственото важно за нас е АБВ да направи добри резултати на евроизборите", подчерта Първанов.

Във връзка с раздялата му с Българската социалистическа партия Георги Първанов коментира: „От правна и формална гледна точка нищо не означава. Такава постановка в Устава на БСП като „самоизключване" няма. А от морална гледна точна няма как да не горчи и да не боли, защото голяма част от живота ми е свързана със социалистическата партия и то през трудния й период."

Относно събитията в Украйна Първанов бе категоричен, че страната ни ще е една от най-пострадалите при санкции за Русия и предвиди евентуален бежански поток към България.

„Никога не съм симпатизирал на Янукович, явно той вече е част от миналото на страната, но това не означава, че нарастват симпатиите ми към новото управление на Украйна, то направи много грешки", коментира Първанов.

Намесвайки темата за етническото напрежение в Крим, лидерът на АБВ посочи, че у нас полза от такова имат ДПС и националистическите формации, които взаимно си го създават.

„БСП има нищожна роля в кадровите назначения и това е големият проблем на "Позитано". Ролята й е сведена до това на 5-тото колело. Очевидно, че има кръгове извън партийните централи", заяви Първанов и посочи името на млад, успял мъж, собственик на медийни империи. „Дали някой стои зад него, ще каже някой, който познава детайлите", допълни президентът (2001-2011).

„Има сериозни основания за съмнения дали някой не ме подслушва. Има засечено движение. Спокойно говоря по телефона, защото просто нямам друг избор. Моята електронна поща не е била разбивана, но сайтът на АБВ - да. Данните от нашето разследване сочат, че това е станало от IP адреси на МС", обясни Георги Първанов.

АБВ ще бъде голямата изненада на тези избори, категоричен бе Първанов.

Източник: NovaNews.bg