Борисов за АБВ: Когато чуя за тях, заставам нащрек и знам, че битката ще е тежка
Борисов за АБВ: Когато чуя за тях, заставам нащрек и знам, че битката ще е тежка / archive.dariknews

"АБВ са сериозна работа и аз съм притеснен. Първанов е голям играч и с Калфин и Румен Петков отстрани - действително от тях може и някога да загубим", отговори на въпрос на Дарик председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Плевен.

Запитан, дали е възможно някакво взаимодействие между ГЕРБ и АБВ Борсов отговори: „На този етап не, защото те са част от лявото политическо семейство, но ако ме питате за моето лично отношение към АБВ, не гледам нито снизходително, нито шеговито, както към БСП. Тези от БСП са за забавление. Те отдавна знаят, че Станишев ще е кандидат за евровота и са му написали опорна точка: „Бягай и искай дебат с Борисов, за да докажеш, че си голям". Но това е за Европарламента, а ние сме депутати в българския парламент.
Борисов посочи, че Георги Първанов е бил два мандата президент и според статистическите проучвания на агенциите, „включително и тези, които го мразят", личният му рейтинг стои добре.
„Много коварен противник, който може да мине през всеки и затова, когато стане въпрос за тях, заставам нащрек и знам, че там битката ше е тежка, а с БСП можем да се забавляваме, но това ще бъде много кратко и самите хора в БСП ще се възмутят от тези абюсолютно необосновани решения", каза Борисов и коментира, че лидерът на партията- мандатоносител, вместо да поеме политическата отговорност: „да дезертира в Брюксел и да се прави на евродепутат е неприемливо за партията им".
Бойко Борисов даде пример със себе си като посочи, че ако се включи като водач в листата ще стане евродепутат, но тук е важно, как това ще се приеме от партията. „А Станишев какво казва на своите хора: Аз ще отида, ама ще се върна".

По повод казаното от Сергей Станишев, че заставайки първи в листата на БСП за Евроизборите, поема цялата отговорност върху себе си, Борисов коментира: „Това е в смисъл, че има къде да се скрие като евродепутат. Иначе някой може да си помисли, че той не стои зад листата на БСП ли?". Борисов припомни, че са минали и други избори за евродепутати и попита, защо Станишев не е бил тогава водач на листата на БСП, „А сега сякаш се поколеба сега".

На въпрос, защо не се е включил в листата на ПП ГЕРБ за евроизборите, Бойко Борисов каза: „Това е под нивото ми. Това е все едно за кмет на София да се върна".

Бойко Борисов заедно с Цветан Цветанов и Цецка Цачева участва в Плевен на среща на представители на МГЕРБ от цяла Северна България.

Борисов за АБВ Когато чуя за тях заставам нащрек и знам че битката ще е тежка
netinfo