Според Първанов ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да седнат на резервната скамейка
Според Първанов ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да седнат на резервната скамейка / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Партиите в България са твърде много и в тази политическа ситуация е необходимо нещо ново, една нова алтернатива, а АБВ е една добра алтернатива. Това каза по време на посещението си в Сандански Георги Първанов, лидер на движението. „По време на управлението на ГЕРБ, аз съм се противопоставял, защото сменяха законите от днес за утре, от сутрин до пладне. Спомнете си колко много калинки назначи Борисов”, каза той.

Първанов бе категоричен, че и сегашното управление упражнява т.нар. „кадрова политика”, назначават се кадри, които нямат нищо общо с естеството на работа, за която се назначават. „Това е една опасна кадрова политика”, категоричен бе Първанов.

Той изказа категоричния си отказ от подкрепата към настоящето правителство, както и противопоставянето на АБВ срещу строежа на АЕЦ „Белене” и срещу преразглеждането на плоския данък. Той посочи, че управляващото правителство в момента е слабо правителство, а АБВ иска страната ни да има ясно управление и нещата да се правят по правилата. „При ДПС се наблюдава едно системно преяждане с власт. Където и да погледнеш ДПС кадрува. Има невероятен дисбаланс в политиката в страната, този дисбаланс дискредитира напълно”, каза Първанов, аргументирайки мнението си, че политиката в България се формира от един много тесен кръг хора.

„Ние ще направим всичко възможно да обърнем това статукво. Именно затова водач на евролистата на АБВ е Ивайло Калфин, един утвърден и доказал се политик. Човек, който е доказал качествата си в сферата, в която се развива”, посочи още Първанов. По думите му, хората, които са включени в евролистата на АБВ са хора, които са доказали, че могат да управляват. Това са ректори на големи университети, кметове на водещи общини, лекари, генерали, интелектуалци. Искаме да вкараме хора, които са се утвърдили в своята сфера.

„Трябва да сложим край на този апаратен принцип в политиката. Важно е на изборите да се гласува масово. Ако сега не стане промяната не знам кога, не смея да мисля какво ще стане нататък. Сегашните управляващи ще продължат да си „развяват коня”. ГЕРБ, БСП, ДПС трябва да седнат на резервната скамейка. АБВ не е еднодневка, прогнозирам, че след 25 май ще има и парламентарни избори, на които ние ще станем водеща политическа сила и ще подкрепим всички качествени кадри”, категорично заяви Първанов, цитиран от Агенция „Фокус”.

Той уточни, че АБВ ще поеме конкретен ангажимент към всеки отделен регион в страната със съответните проблеми.