Транспортното направление в столицата не си върши добре работата, смятат БСП-София
Транспортното направление в столицата не си върши добре работата, смятат БСП-София / снимка: БГНЕС
Транспортното направление в столицата не си върши добре работата, смятат БСП-София
71569
Транспортното направление в столицата не си върши добре работата, смятат БСП-София
  • Транспортното направление в столицата не си върши добре работата, смятат БСП-София

Транспортното направление и транспортната комисия в Столичната община не си вършат добре работата. Такова мнение изразиха от БСП-София. Повод за това е по думите им транспортният хаос в столицата заради започналите инфраструктурни проекти, които затрудняват сериозно движението на автомобилите и градския транспорт.

По думите на председателя на градския съвет на БСП и общински съветник Калоян Паргов, Столичната община не е провела обществени обсъждания на проектите и не е изготвила добре графиците за започналите вече ремонти.

„Транспортното направление в столицата и комисията по транспорт не си вършат работата, защото тяхно задължение беше преди започването на ремонтите да направят ясен график - ясен и гражданите на столицата как ще могат да избегнат тези задръствания. Ще изискаме в най-кратки срокове да стане ясно на всички софиянци как могат да избегнат тези задръствания, така че деловата активност да не спира и всеки спокойно да може да се придвижва в рамките на столицата", заяви Паргов.

Друг проблем, който социалистите поставиха, е проектът за т.нар. „Арт Витошка". Според председателя на групата на БСП в общинския съвет Милка Христова, чрез този проект се прикрива търговска дейност:

„По същество се оказа, че под формата на развитие на арт дейност се прикрива една търговска дейност или най-малкото е на лице съпътстваща търговска дейност. Защо какво правят в арт проявите такива, като дегустации, промотиране на продукти, раздаване на реклами, подвижни рекламни щандове, конкурс на палачинката... Това предложение влиза в разрез с няколко разпоредби, както на закона, така и на наредби, които самият Столичният общински съвет е приел", коментира Христова.

От БСП-София заявиха още, че са инициирали закрито обсъждане в Столична община по казуса със състоянието на Общинска банка. То ще се състои идния вторник, 8 април в 12:00 ч.