Представиха Създаване на Търновската конституция в Народното събрание
Представиха Създаване на Търновската конституция в Народното събрание / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Книгата "Създаване на Търновската Конституция" бе представена в кулоарите на Народното събрание от председателя на парламента Михаил Миков, видния юрист и бивш главен прокурор Васил Мръчков и автора на книгата проф. д-р Мария Манолова, предаде БГНЕС.

Събрали сме се по точната тема - издаването на книгата, в точното време - в навечерието на 135-ата годишнина от създаването на Търновската конституция и на точното място - Народното събрание, обяви Васил Мръчков и подчерта, че тази сграда и основният закон са символът на България.

Представиха "Създаване на Търновската конституция" в Народното събрание
netinfo

"Благодаря на г-н Миков, който в труден момент ми даде своята подкрепа и книгата днес е факт", обяви проф. Манолова. "Писала съм книгата с много любов и всеотдайност", подчерта тя и бе категорична, че по демократичност Търновската конституция надминава и някои от своите образци.

"Няма съвършена конституция. Законите са добри, когато са в добри ръце и стават лоши, когато попаднат в лоши ръце", констатира проф. Манолова и призова управляващите да подхождат с голяма отговорност и висок морал, когато си служат с основния закон на държавата.

Представиха "Създаване на Търновската конституция" в Народното събрание
netinfo

Миков не скри радостта си от факта, че Народното събрание спомага за издаването на книгата и призова повече хора да я прочетат, защото именно четенето на стойностни книги движи личността напред, а "приказването върти колелото на едно място".

Представиха "Създаване на Търновската конституция" в Народното събрание
netinfo