М.Шишков: Предлагането на Пеевски за евродепутат е голям гаф на управляващите
М.Шишков: Предлагането на Пеевски за евродепутат е голям гаф на управляващите / archive.dariknews

На среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен Михаил Шишков - председател на партия "Либерали", която е един от мандатоносителите на АБВ каза, че на 8 април новосформираната коалиция АБВ - Алтернатива за българско възраждане е подала документи за регистрация в ЦИК.
"От този момент ние тръгваме като единен политически субект. Проектът е траен и сме дали съгласие да бъде основа за понататъшна съвместна работа и разширяване на коалицията. АБВ е един автентичен проект, който търси таргет зоната си в ляво - център", каза Михаил Шишков.

Той посочи излезлите наскоро резултати от проучвания, според които АБВ към момента получава подкрепата на 6-7% от избирателите и коментира: "Ние не можем да спорим с резултатите, които медиите на г-н Делян Пеевски дават". Според него назначението на Пеевски е показателно за моралния облик на управляващите.

"Номинацията на г-н Пеевски не е проблем на ДПС - това е проблем на управляващото мнозинство, защото въпросът с хаш-тагването пак ще тръгне. Кой и защо пак предлага Пеевски? ДПС ли? БСП не носи ли отговорност. Или пак ще кажат, че това е работа на ДПС. Ами излез от тази коалиция! Те ти предлагат Пеевски за евродепутат. Аз не знам, дали това ще бъде утвърдено, но нататък отиват нещата и това е голям гаф на управляващото мнозинство".

Михаил Шишков каза, че хората трябва да направят първата крачка към избор на прозрачността в България.