Община Велико Търново набира доброволци
Община Велико Търново набира доброволци / DarikNews.bg, архив

Община Велико Търново набира нови кандидати за доброволци към доброволно формирование „Велико Търново“. Всеки пълнолетен гражданин, желаещ да стане доброволец след среща и разговор с главен специалист „Гражданска защита“, може да получи и подаде документи в Центъра за услуги и информация на гражданите при Община Велико Търново. Срокът за подаване на документи е до 30 май. Разходите за набавянето на допълнително изискваните документи се възстановяват след представяне на квитанции или фактури.

С одобрените кандидати за доброволци се сключват граждански договори. Всеки доброволец има право на: неплатен отпуск от настоящия си работодател при повикване, обучение, застраховка и екипировка. Отработеното време се признава за трудов стаж. Доброволното формирование участва при дейности за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях на територията на Община Велико Търново.

Спасителните групи към доброволното формирование се сформират за град Велико Търново и към определени отделни населени места за направления: Килифарево, Ресен, Шемшево-Леденик-Балван и Пчелище.

Участвалите доброволци в ликвидирането на пожари, бедствия и извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях, както и при обучение, получават възнаграждение в нормативно определен размер, съобразно отработените часове при повикването, както и за възстановяване на лични транспортни разходи.

Допълнителна информация може да се получи на телефони: 062/620-419 и GSM: 0886 711 026.