Има психо-портрет на извършителя, опитал втори палеж в дома на шефа на ОД на МВР
Има психо-портрет на извършителя, опитал втори палеж в дома на шефа на ОД на МВР / dariknews

"Смятам че това престъпление е изключително нагло и цинично,  защото се посяга на държавността в лицето на директора на полицията в Плевен, независимо кой е той", каза главен инспектор Йордан Каменов на среща с журналисти по повод втория опит за палеж на дома му, станал в последните дни. Той допълни, че има поставена задача от вътрешния министър и от Главния секретар за активна работа за разкриване на извършителите.
Директорът на ОД на МВР-Плевен каза, че за 40-те дни между двата опита за покушение има изведени общо шест версии, като към този момент две са водещи по образуваното ново досъдебно производство.

С помощтта на психолози е изграден психо портрет на поръчител, помагач и на извършителя, като става въпрос за лица, на които Каменов е засегнал пряко дейността. "Това са хора от активния криминален контингент, разполагат със значими финансови средства, възможно е да живеят извън страната, генерират печалби и инвестират обратно в България, като за това пречка се оказва директорът на ОД на МВР-Плевен", коментира Йордан Каменов.

Той заяви категорично, че служителите от ОД на МВР-Плевен изпълняват задълженията си, и под негово ръководство към днешна дата позицията на плевенската дирекция е на едно от челните места в страната.

Тук Каменов посочи противодействието на цигари, акцизни стоки без бандерол, трафик на хора, както и неутрализирането на група, която извършва противозаконно отнемане на автомобили, най-вече в Северозападна България и столицата. Той добави и наскоро заловена група, която със скениращи устройства е източвала банкомати, както и че в момента в следствения арест има задържани лица от активния криминален контингент с постоянна мярка, чието разглеждане предстои съвсем скоро.

"Нещата, които се случват около мен и семейството ми са от чисто професионален характер", категоричен е директорът на ОД на МВР-Плевен.

На 12 срещу 13 април 2014 г., неизвестен извършител за втори път направи опит да запали входната врата на жилището, което обитава директорът на ОД на МВР-Плевен главен инспектор Йордан Каменов, където той живее със семейството си в плевенския кв."Дружба". В следствие на впръскана течнотст, този път през ключалката, е обгоряла входната врата на апартамента в който в момента не е имало никой, тъй като семейството е било извън града.