Сашо Диков: Пеевски може да срине държавата, ако проговори
Сашо Диков: Пеевски може да срине държавата, ако проговори / снимка: NovaNews.bg

„При появяване на Делян Пеевски пред медиите и говорене от негова страна, това ще доведе до изключително сериозни катаклизми", това каза в интервю за предаването „Здравей, България" по Нова телевизия журналистът Сашо Диков.

"От единствения ми разговор с него той казва, че не е шеф на ДАНС, защото някои хора са го предали и посочи кои са те. Ако ги назове публично, ще се стигне до арести. Не изключвам всякакви действия покрай изборите, защото залогът е голям", заяви още Сашо Диков.

По думите му само шепа журналисти са били поканени вчера на откритото заседание на ръководството на ДПС, на което беше номиниран Делян Пеевски за евродепутат. С най-много номинации е председателят на младежката организация на ДПС Илхан Кючук, а на второ с 25 номинации - Делян Пеевски, поясни Диков. Спорът около третото място обаче е отложил официалното обявяване на евролистата на ДПС.

"Направи ми впечатлени, че на заседанието не се каза нито една лоша дума срещу Делян Пеевски. Нямаше спор за това, че той е сатанизиран и реалният му образ не отговаря на действителността", разказа Сашо Диков.

"Всички в ДПС виждат в него човек, който ще тропне по масата в Европа и ще е истинският защитник на правата им. Чу се и коментар, че ако беше шеф на ДАНС, досега е щял да получи златен медал в Америка", коментира още журналистът.

"Искаме млади хора да представляват движението и да прогресират напред. Превърнаха Делян Пеевски в демон, а това може да стане с всеки турчин или българин. Той е едно много чисто момче, а протестите срещу него бяха платени", заяви в подкрепа на Делян Пеевски областният председател на ДПС-Пловдив Гюрсел Алиев.

Източник: NovaNews.bg