Спазвайте правилата за движение по пътищата!
Спазвайте правилата за движение по пътищата! / Dariknews, Архив

Във връзка с предстоящите празнични дни в ОДМВР-Сливен е създадена организация по осигуряване безопасността на движението.

На 17-ти и 21-ви април на територията на цялата област ще се проведе специализирана операция по спазване на ограниченията за скорост. Скоростта ще се установява с техническо средство. Водачите, превишили разрешената скорост ще бъдат спирани  и санкционирани на място от полицейските служители.

В дните – 18-ти, 19-ти и 20-ти ще има засилено полицейско присъствие, както на  главните пътища в областта, така и по третокласните пътища, малките населени места и в близост до питейни и увеселителни заведения. Ще се осъществяват засилени проверка за  употреба на алкохол и упойващи вещества.

Продължава специализираната операция по безопасност на движението, разкриване и предотвратяване на престъпленията със засилено полицейско присъствие на входно-изходните пътни участъци в селата от областта.

Акцията ще се проведе от 18-ти до 21-ви април. На територията на община Сливен полицейски екипи ще има в селата Чинтулаво, Калояново, Крушаре, Камен и Самуилово.

“Пътно полиция”-Сливен предупреждава водачите да шофират внимателно, да спазват правилата за движение и да проявяват толерантност към останалите участници в движението.