Изтеглиха номерата на партиите за вота, БСП с 15, ГЕРБ - 18
Изтеглиха номерата на партиите за вота, БСП с 15, ГЕРБ - 18 / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Изтеглиха номерата на партиите за вота, БСП с 15, ГЕРБ - 18
71925
Изтеглиха номерата на партиите за вота, БСП с 15, ГЕРБ - 18
  • Изтеглиха номерата на партиите за вота, БСП с 15, ГЕРБ - 18

Централната избирателна комисия избра номерата в бюлетината, с които политическите формации ще участват на Евроизбори 2014 на 25 май. Основните опоненти БСП и ГЕРБ са съответно под номер 15 и 18. Пълният списък на номерата в бюлетината за изборите можете да проверите на официалната страница на ЦИК в интернет.

Изпратените партийни представители на тегленето на жребия и този път говориха за символиката на отредените им номера. Цветомир Паунов от ГЕРБ не откри особено сакрално значение на номер 18, който се падна на опозицията:

„Винаги тегленето на жребия е едно емоционално преживяване за представителите на всички политически партии, но за нас по-важното е отново да бъдем номер едно на предстоящите избори на 25 май, както сме били досега, и предизборната кампания да протече в един конструктивен тон, в който всички кандидати на политически партии могат да представят реални политики", коментира Паунов.

Петър Курумбашев от левицата видя добра светлина в числото 15:

„Предишният път ние бяхме с 5, а мисля, че ГЕРБ бяха с 15. Може би така ще ни бъде по-лесно сега за преди изборите, тъй като имаме някои предизборни материали с петица и може да сложим само единица отпред и да стане 15", каза Курумбашев.

Изтеглиха номерата на партиите за вота БСП с 15 ГЕРБ  18
netinfo

Изтеглиха номерата на партиите за вота БСП с 15 ГЕРБ  18
netinfo

Мустафа Карадайъ от ДПС видя цикличност в изтегления от жребия номер 29:

„Не че виждам кой знае каква символика, но ако трябва да търся някаква връзка с число 29, може би нещо, което се сещам и го свързвам, е с някаква цикличност. Високосната година, която е циклична, я свързваме с 29. А и изборите са един цикличен процес, така че ако направим връзка между двете неща, аз считам, че с номер 29 ДПС ще спечели предстоящите избори".

Деница Гаджева от „Атака" обясни, че националистите не залагат на числата. Те изтеглиха номер 20.

„Доволна съм. Символика не намирам никаква. Ни вярвам на такива неща. По-скоро съм доволна като число. Надявам се да бъде късметлийско. Ще си покаже на 25 май", каза тя.

Коалицията между „България без цензура", ВМРО и ЗНС получи №28. Реформаторският блок изтегли №10, а АБВ на Георги Първанов ще търси успех с №13. ПП „Синьо единство" получи №9, а Националният фронт за спасение на България - №11.

От ЦИК обясниха, че номерата са повече от кандидатите по списък, защото в последния момент трима независими кандидати са се отказали от участие в евровота.

До края на днешния ден ще стане ясно как точно ще изглежда бюлетината за вота на 25 май. Още текат проверки на подписките на независимите кандидати, обясниха още от ЦИК. След като са готови окончателните резултати, ще стане ясен и окончателният резултат на участниците във вота. Може и още няколко номера да отпаднат, прогнозираха от ЦИК.

Изтеглиха номерата на партиите за вота БСП с 15 ГЕРБ  18
netinfo