Панорама дава отговор на въпроса: Къде да учим след 7 и 8 клас?
Панорама дава отговор на въпроса: Къде да учим след 7 и 8 клас? / Дарик Сливен, архив

Регионалният инспекторат по образованието и Центърът за кариерно ориентиране в Сливен организират Панорама на образованието – 2014.

Панорамата ще бъде открита на днес, 23 април в 10.00 ч. във фоайето на ДТ „Стефан Киров” и ще продължи два дни – до 24 април. На нея се представят сливенските профилирани и професионални гимназии, както и СОУ, които ще извършват прием след 7 и 8 клас през учебната 2014/15 г. Целта на Панорамата е да подпомогне ориентацията на завършващите 7 клас и основно образование в община Сливен и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии.

Също днес ще бъде открит Център за кариерно ориентиране – Сливен, това ще направи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий.

Програмите по кариерно ориентиране, които преминават през последните две години всички ученици от 1 до 12 клас в цялата Сливенска област, им помагат да намерят отговор на трудните, но изключително важни въпроси, отнасящи се до професионалното ориентиране, коментират от Центъра.