Времето на 24 април: Облачно с дъжд на много места
Времето на 24 април: Облачно с дъжд на много места / Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за времето за 24 април, четвъртък

През следващото денонощие облачността ще е значителна. През нощта, на места в страната, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, от изток. Минималните температури ще са между 10° и 15°, в София 12°, сочи прогноза на НИМХ-БАН.

Утре на много места ще вали дъжд. Интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите след обяд в югозападната половина от страната, докато в североизточната ще са само на отделни места и предимно слаби. Ще се усили източният вятър, в Дунавската равнина и източните райони на Горнотракийската низина, умерен.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в С.rlek 20°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и ще вали дъжд, само в най-високата част на Рила и Пирин - сняг. Ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен изток-югоизточен вятър, по-слаб в Рило-Родопската област, но по време на гръмотевичните бури ще е с променлива посока и скорост. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала с тенденция вечерта да се усили.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.

Вече може да използвате и мобилното приложение на Sinoptik.bg за смартфони.