Осем младежи от БСП-Плевен се вляха в редиците на АБВ
Осем младежи от БСП-Плевен се вляха в редиците на АБВ / dariknews

Осем души от младежката организация на БСП-Плевен напускат партията и се присъединяват към АБВ. Това обяви областният председател на движение АБВ - Плевен, Цветан Антов на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен.

Един от тях Ивайло Ценов, който 12 години е бил член на БСП сподели: "Участвал съм във всички кампании и съм работил рамо до рамо с политици, които са доказали, че поставят преди всичко каузата пред личните си интереси и мотивите, които ни накараха да се присъединим към АБВ са, че всички младежи желаем да продължим да работим с такива доказани политици. В началото на 2014 г. създадохме една основна партийна организация с надеждата, че ще се получи хубав колектив и той се получи, но под натиска на общинското ръководство на БСП нещата се провалиха и за това ние - тези осем човека решихме да се присъединим към редиците на АБВ.

Ивайло Инчовски - също представител на напусналите младежи обясни, че на събрание на младежкото БСП преди два месеца е трябвало да посочат кого подкрепят - АБВ или БСП и ако АБВ, защо. "Тогава казахме, че ние не следваме една абревиатура, а определени личнисти - хора като Георги Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков, а вече и Цветан Антов и след като те са поели пътя на АБВ от нас се очаква да ги последваме".

Като други причини за напускането им Ивайло Инчовски посочи "нечистите взаимоотношения в БСП и пресирането на младите хора в партията".
"Там ние бяхме просто една маса, а в АБВ сме личности, които имат възможността да работят с Първанов, Калфин, Петков, Антов".

Ивайло Ценов добави, че в младежката организация на БСП-Плевен има доста желаещи да се присъединят към АБВ, "но са попритиснати".