Катери издирват изчезналата Валя
Катери издирват изчезналата Валя / снимка: БГНЕС

Катери на Гранична полиция претърсваха цял ден залива в Бургас заради изчезналата медсестра Валентина Иванова. Катерите търсят труп в района на залива, тъй като имало данни от разследващите полицаи, че момичето се е хвърлило от моста малко след полунощ на 15 април.

Обмисля се дали в издирването да се включат водолази, които да търсят около тетраподите и съоръжението на самия мостик. Очакванията на разследващите са след вдигането на температурите през последните дни морето да изхвърли трупа на момичето, пише „24 часа".

Предполага се, че Валя е преминала по целия мост и е скочила от най-вътрешната му част вляво, където се намира асансьорът за инвалиди. Близки на красивото момиче отказват да повярват във версията за самоубийство.

В същото време семейството не допуска журналисти, а часове след изчезването на дъщеря му бащата Иван Иванов е подписал декларация, че не желае полицията да разпространява никаква информация в медиите.

И ние сме в очакване, няма никакви новини от Валя, сподели Неда Стайкова, кметица на бургаския квартал "Лозов", където живее семейството на медицинската сестра.

25-годишната Валентина Иванова изчезна на 15 април през нощта, след като слязла от такси на входа на Морската градина.