Задържаха собственика на колата с хероин
Задържаха собственика на колата с хероин / DarikNews
Задържаха английски гражданин за хероина в хасковски сервиз
72127
Задържаха английски гражданин за хероина в хасковски сервиз
  • Задържаха английски гражданин за хероина в хасковски сервиз

47 пакета хероин с тегло около 47 кг са били открити в автомобил с английска регистрация, оставен за ремонт в хасковски сервиз, потвърди главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той пристигна в Хасково специално за случая. Сервизът е на марката, от която е колата, а тя е била гаранционна, закарана там на платформа. По думите на главния секретар на МВР Лазаров хероинът бил открит по „щастливо попадение", следствие на специализирана полицейска операция за издирване на откраднати автомобили, стартирала вчера. При нея били задържани още 3 коли- две в Свиленград и една в Димитровград, които в момента се проверяват.

При проверката в сервиза, където колата с хероина е била на ремонт, колегите забелязали между купето и двигателя нефабрична кухина с въздухопровод, в която при проверката се оказало, че е изграден тайник, в който са били и 47-те пакета с наркотика, обясни Светослав Лазаров.

Задържаха собственика на колата с хероин
netinfo

За 72 часа е задържан управлявалият колата, който е и нейният собственик- британски гражданин, информира окръжният прокурор Розалин Трендафилов. До момента той не е влизал в полезрението на службите. По неофициална информация това е 30-годишният кюрд Арас Махмуд.

В Хасковския окръжен съд ще бъде внесена мярка за неотклонение „задържане под стража", каза още Трендафилов. Образувано е наказателно производство за притежание на наркотично вещество в особено големи размери, уточни той.

Задържаха собственика на колата с хероин
netinfo

От полицията и прокуратурата не пожелаха да уточнят маршрута на автомобила, нито дали има подозрения, че задърженият хероин е част от организиран канал. В момента текат процесуални действия, при които всичко това, както и каква е ролята на сервиза, ще бъде установено, коментира още прокурорът Трендафилов.

Задържаха собственика на колата с хероин
netinfo

При положение, че има намеса във фабричния вид на колата и е изграден тайник, логично е да се предположи, че това не е дело само на един човек, каза още Светослав Лазаров. Чуйте още в приложения файл.