Индонезийка изтърпя двойно наказание заради извънбрачен секс
Индонезийка изтърпя двойно наказание заради извънбрачен секс / снимка: sxc.hu

Индонезийска вдовица от провинция Банда-Ачех трябваше да изтърпи двойно наказание заради нарушаване на шариата и извънбрачен секс с женен мъж.

Двойката е била забелязана от блюстителите на морала, когато е правила секс в дома на 25-годишната вдовица. Хванали любовниците на "местопрестъплението", осемте доброволци набили мъжа, а след това изнасилили жената, смятайки, че така я наказват за "грехопадението". След това борците за чисти нрави отвели жената в полицейския участък. Там те свидетелствали, че тя нарушила нормите на шариата, защото правила секс с женен мъж, посочва БГНЕС.

Полицаите обаче не схванали веднага, че жената е била подложена на сексуално насилие. Благодарение на това петима от изнасилвачите се измъкнали. Но другите трима били арестувани и срещу тях са предявени обвинения, сред тях е и 13-годишно момче.

Въпреки това жената понесла и второ наказание, макар и законно. За извънбрачна връзка тя и любовникът й били наказани с 9 удара с пръчка.

Според шариатските норми същото наказание се полага и на изнасилвачите. Но техният случай ще се разглежда не от религиозен, а от граждански съд.