Събраха 11 500 лв. за деца на загинали и ранени полицаи и военни
Събраха 11 500 лв. за деца на загинали и ранени полицаи и военни / Dariknews.bg

11 500 лв. бяха събрани  в благотворителната кампания за децата и семействата на загиналите и инвалидизирани служители от областните структури на МВР, Министерството на правосъдието и Министеството на Отбраната. Със средствата тази година ще бъдат подпомогнати 19 деца, две от които са кръгли сираци. Кампанията стартира с два благотворителни концерта - на 1 юни в Летния театър и на 13 юни във Фестивалния и конгресен център.

Същинската част на кампанията бе футболният турнир, който се проведе през уикенда на игрищата на Техническия университет. В него участие взеха 36 отбора, разпределени в 9 групи по 4. Срещите бяха изключително завързани, а шампион стана отборът на СОД-DSC. На финала тимът победи с 3:1 Криминална полиция и така вдигна трофея, информира Petel.bg.

Първите три тима получиха купи, а за всички отбори имаше грамота за участие. Организаторите връчиха и няколко индивидуални награди. Благотворителният турнир бе открит с демонстративни мачове между детско-юношеските школи към Черно море, Делфините, Варна, Юнак Аспарухово на Варненската и Великопреславска Митрополия, ОДК–Варна, Варненчик, Ливърпул и момичетата от Спартак.

Организаторите от Синдикален Алианс Сигурност напомнят, че банковата сметка на кампанията ще бъде отворена до 18 юни включително.