Цар Киро предупреден с протокол за нападение над журналисти
Цар Киро предупреден с протокол за нападение над журналисти / снимка: DarikNews.bg/ архив

Служители на Четвърто районно полицейско управление в Пловдив заставиха Кирил Рашков да подпише предупредителен протокол във връзка с инцидента от вторник, когато нападна кореспондентите на в. "24 часа" и в. "Преса".

Журналистите бяха пред хотела му в центъра на Пловдив по сигнал, че ромският бос тормози съседката си Светлана Серафимова. Цар Киро посегна към гърлото на репортера на „24 часа" и започна да го души, уточнява изданието.

Това стана пред десетки очевидци - гимназисти, минувачи, таксиметрови шофьори и хора от близките магазини и заведения, но никой от тях не се притече на помощ.

"Опитахме се да намерим свидетели на случая, за да подведем Рашков по указа за дребно хулиганство, но за съжаление, никой не се реши да говори", заяви и.д. началникът на IV РУП главен инспектор Тодор Боюклийски.

Служители на реда повторно обиколили вчера района около хотела на ромския бос до Понеделник пазар, където се разрази разпрата му с пишещите, за да открият очевидци.
"Ударихме отново на камък. Никой нищо не бил видял", разказа полицейският шеф.

Според негови колеги хората не обичат да свидетелстват, особено когато става въпрос за Цар Киро. "Предупреден е писмено да не се саморазправя с журналисти", каза Боюклийски.

Срещу Рашков има преписка и ще бъде разследван за хулигански действия, заяви говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев.

Кметът на Пловдив Иван Тотев разпореди проверка във връзка с напрежението между хората на Цар Киро и съседите му, чийто имот граничи с хотела на ромския богаташ. "За мен е важно да се спазват законите и да се гарантира спокойствието на гражданите. Ако някой си мисли, че Пловдив е Катуница, не е познал", отсече градоначалникът.