Борисов поиска до края на седмицата държавният бюджет да бъде актуализиран
Борисов поиска до края на седмицата държавният бюджет да бъде актуализиран / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов поиска до края на седмицата държавният бюджет да бъде актуализиран
73691
Борисов поиска до края на седмицата държавният бюджет да бъде актуализиран
  • Борисов поиска до края на седмицата държавният бюджет да бъде актуализиран

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска до края на седмицата държавният бюджет да бъде актуализиран. По думите му трябва да стане ясно какво ще се случи с КТБ.

ГЕРБ няма да подкрепи промените в Наказателния кодекс, които криминализират разпространяването на заблуждаващи слухове за банки.

„Но ако няма актуализация на целия бюджет, защото нали видяхте те три дни говориха, че няма да актуализират Касата, а накрая я актуализираха, ние искаме да знаем на 21 това, което трябва да се направи, на тази сакрална дата, с кои пари ще се направи, с кои резерви ще се направи. Изпратени тези резерви там, на онуй място, от къде ще се попълнят тези резерви, за да не изпадне държавата без никаква защита", коментира Борисов.

„Когато ни отговорят на тези въпроси с X, Y и Z, за да не споменаваме имена, когато се потърси персоналната отговорност на службите за атаката по КТБ с жандармерия, полицаи и всичко, което сътвориха. Ако си спомняте то бяха убийства, то беше чудо там. ГЕРБ и аз не сме се обадили нито веднъж. Защо по същия начин подходиха и към Общинска банка месец преди това, като обсадиха общината и Общинска банка с жандармерия, коли, полиция. Стояха 2-3 дни там, плашиха жените...Каква им беше целта тогава? По каква работа ходиха там? Минаха три месеца от тогава", допълни Борисов.