Кадиев също ще се състезава за председател на БСП
Кадиев също ще се състезава за председател на БСП / снимка: БГНЕС, архив, Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Георги Кадиев ще се кандидатира за председател на БСП. Това потвърди той за БТА.

По-рано днес Кадиев обяви в социалните мрежи, че приема номинациите за лидер и ще се състезава на конгреса на 27 юли. Той е номиниран от район "Витоша" в София, от общини в областите Плевен и Бургас.

Кадиев коментира за БТА, че очаква честно състезание за лидерския пост. Според него дори да има опити за манипулация, няма да успеят. Има много кандидати, което означава, че ще има разпиляване на вота и вероятността от балотаж е много голяма,
посочи той.

Кадиев си поставя за цел връщане на вярата на членовете на БСП в морала. Първото, от което трябва да започнем, е покаянието за грешките, които допуснахме - за това, че излъгахме стотици хиляди хора, когато издигнахме Делян Пеевски за председател на ДАНС, да се извиним и на тези, които гласуваха за нас заради референдума за АЕЦ "Белене", защото нищо не направихме, коментира той.

След покаянието следва промяната, добави Георги Кадиев. Трябва да върнем колективизма, защото редица органи на БСП бяха обезсмислени през годините като се започне от Изпълнителното бюро и Националния съвет, които служеха да подпечатват решения на един тесен кръг около председателя, смята той. Като пример Кадиев посочи предложенията за Делян Пеевски и за Министерски съвет, в чийто състав имало много десни кадри.

Досега Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Красимир Янков обявиха, че приемат номинациите на партийните структури и ще участват в състезанието за председател на БСП.