Бареков предлага на Борисов споразумение, че няма да допускат ДПС във властта
Бареков предлага на Борисов споразумение, че няма да допускат ДПС във властта / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Председателят на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков предложи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да подпишат споразумение преди изборите, че няма да допускат ДПС във властта. Бареков даде брифинг в парламента след среща с представители на КТ "Подкрепа" и КНСБ.

Днес България се управлява от ДПС и ГЕРБ, които стоят зад Орешарски и му дърпат конците, коментира лидерът на ББЦ. "Обръщам се към Борисов - готов ли е да подпише с мен политическо споразумение преди изборите, че както аз няма да правя коалиция с ДПС и ключови политици от Движението ще трябва да минат през "чисти ръце", и той няма да пуска ДПС във властта", заяви Николай Бареков.

Според него бутането на ромски къщи в Стара Загора е сценарий на ГЕРБ и ДПС, "който целял да се вдигне националистическият вот".

"Хората, на които им е писнало от ромския терор, ще се подлъжат и ще гласуват за ГЕРБ, същевременно обаче циганите са много уплашени, тях ще ги закриля Ахмед Доган, те ще гласуват за ДПС", каза Бареков.

До 15 август от ББЦ ще изпратят на синдикатите своята програма за управление на България след предсрочния парламентарен вот.

Смятаме да отменим данък "сгради" за всички стари сгради в България и да дадем една година "ваканция" за данък "смет", каза лидерът на партията. Не е нормално нашите майки и бащи да са си купили панелки преди 20 г. в "Обеля", "Люлин" и ж. к. "Тракия" и с днешна дата да са платили по-голяма стойност от апартамента за данък "сгради", коментира Николай Бареков. От "България без цензура" поемат ангажимент и за постепенно отпадане на плоския данък.

Ние сме за спасяването на КТБ незабавно чрез привличане на акционерния капитал на банката, големите вложителите биха могли да станат съакционери, каза Бареков. Той потвърди искането за незабавна оставка на управителя на БНБ Иван Искров и на цялото ръководство на банката, които да продължат да работят в оставка до избора на ново Народно събрание.

Източник: БТА