ГЕРБ ще влязат в парламента само за гласуване на оставката на кабинета
ГЕРБ ще влязат в парламента само за гласуване на оставката на кабинета / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Ще влезем в пленарна зала единствено и само при гласуване на оставката на кабинета. Това заяви на пресконференция Десислава Атанасова от ГЕРБ на въпрос за неучастието на представители на партията на консултациите при председателя на Народното събрание Михаил Миков за уточняване на дневния ред на парламента за тази седмица.

Лиляна Павлова уточни, че позицията на ГЕРБ е била заявена от зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева в разговор с Михаил Миков, предава БТА.

"Имахме желание да актуализираме бюджета и на НЗОК, и на държавата, но се стигна до прецедент, в който мандатоносителят бламира собственото си правителство", коментира Десислава Атанасова.

"Поехме ангажимент, че ще подкрепим актуализация на бюджета за здраве в реалния размер. В момента се опитват да подхвърлят едни 200 млн. лв., които няма да стигнат до никъде, с единствената цел, когато си тръгнат от министерствата и ведомствата да им излязат разчетите за това как това псевдо експертно правителство се е справило във всеки един сектор", заяви тя.

От ГЕРБ посочиха, че министър-председателят вчера е обявил, че нямало нужда от актуализация на бюджета. Лиляна Павлова уточни, че ако все пак той внесе такава, но в реалните параметри, от ГЕРБ са готови да водят дебати.