Глобиха шофьор, причинил катастрофа с двама пострадали
Глобиха шофьор, причинил катастрофа с двама пострадали / Радка Минчева, архив

Районен съд-Разград освободи от наказателна отговорност шофьор, причинил катастрофа, при която са пострадали двама човека, наложи му само административно наказание.

Инцидентът е станал около 13,30 ч. на 18 август 2013 г. Тогава в района на известната бензиностанцията на изхода на Разград за Шумен 60-годишният Д.А. от Разград със своя „Фолксваген” предприел маневра ляв завой и отнел предимството на движещия се в посока Русе – Шумен „Фиат Пунто”, управляван от С.Г. на 26 години от Русе. При удара пострадал водачът, получил средна телесна повреда, довела до трайни затруднения на движение на снагата и долните крайници. Пътникът във Фиата Т.Т. на 25 години, бил със счупена ръка, мозъчно сътресение и травматичен шок.

Магистратите освободиха подсъдимия от наказателна отговорност и постановиха да плати глоба от 2500 лв., също и му забрани да управлява МПС за срок от 6 месеца, както и да плати разходите от досъдебното производство в размер на 453 лв. и 200 лв. съдебни разноски.

Присъдата подлежи на обжалване в срок от 15 пред Окръжен съд-Разград.

Магистратите постановиха административно наказание глоба в размер на 2500 лв. Решението е взето близо година след инцидента.