14 предложения за лидер на БСП от Стара Загора
14 предложения за лидер на БСП от Стара Загора / Пресцентър

14 са предложенията за нов лидер, които общинската организация на БСП в Стара Загора ще предложи за обсъждане на националния конгрес. Сбирката ще се състои днес, а имената на кандидатите за наследник на Сергей Станишев от старозагорската структура бяха обсъждани на разширено заседание на общинския й съвет снощи.

Номинациите са направени от 45-те основни партийни организации в региона. Това са Атанас Мерджанов, Бриго Аспарухов, Георги Кадиев, Драгомир Стойнев, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Кристиян Вигенин, Мая Манолова, Михаил Миков, Румен Овчаров, Румен Гечев и Янаки Стоилов.

Делегатите от Старозагорската общинска организация на БСП са Борис Боричев, Валентина Бонева, Георги Гьоков, Зоя Кълвачева - Цвяткова, Георги Бинев, Георги Георгиев, Донка Черковска и Живка Аладжова.

Номинации за лидер на партията обсъждаха и в Казанлък. Предложенията там са 10: Бойко Великов, Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Мая Манолова, Михаил Миков, Николай Малинов, Румен Гечев и Янаки Стоилов. Разискванията и гласуванията на конференцията изведоха само две имена като номинации за кандидати за председател на НС на БСП - Янаки Стоилов и Корнелия Нинова.

Петима са делегатите на 48 конгрес-Васил Самарски, Николай Терзиев, Александър Минчев, Иван Гороломов и Минчо Йовчев.