Градинката с мечето е повод да бъдем заедно и да се обичаме
Градинката с мечето е повод да бъдем заедно и да се обичаме / Gabrovolike.me

На 29 юли от 18:00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе Дарителски кръг за събиране на средства за обновяване на Градинката с мечето, езерото с лилиите и фонтана. Организира го Фондация Обществен дарителски фонд, в партньорство с Община Габрово и Областен управител Габрово.

Има ли габровец, който да не знае къде се намира Градинката с мечето? Или пък да не е чувал фразата "Да се срещнем до мечето"? Сигурно има - той е на две или на три години. Още не може да говори, често ръмжи като малко мече, тропа с крак и се сърди. Лятото тича бос, а зимата се търкаля в снега, ядосва майка си или я кара да сияе от щастие. Но той, малкият габровец, без сам да разбира неизменно е там - в Градинката с мечето.

Кака му и батко му също са там. Целуват се и мислят, че е тайна. Там са майка му и баща му, защото имат среща с приятели или неща за казване. А, баба му и дядо му дори си имат любима пейка.

Да, градинката с мечето е едно от най-предпочитаните места за среща в Габрово от десетки години насам. Мечето е емблематична фигура за няколко поколения габровци. Те го помнят като мястото на първата им снимка с лента "отличник", първата им любовна среща, сборното място преди най-вълнуващите екскурзии или просто като повод да се събереш с приятели.

Самата градинка до днес е най-предпочитаното място за отдих, както от млади, така и от стари. Очарованието на мястото пленява, успокоява и вдъхновява - усещания, които трудно може да ти осигури друга част от градската ни действителност.

Градинката с мечето е както повод да бъдем заедно, така и повод да обичаме. А, обичта е грижа. Ето защо мечтаем да вдъхнем още живот и грижа на това прекрасно място, да съберем пари за един работещ, пеещ и цветен фонтан, за нови лилии в езерото, което има нужда от помощ, за потомство на емблематичното мече и още много неща, които да се превърнат в предпоставка на безброй красиви спомени на габровци и гости на града.

Станете част от сбъдването на тази мечта - дарете от сърце за Вашето място в сърцето, търсете знака на кампанията и дайте знак, че Ви пука.

Краткият филм от кампанията може да видите тук -https://www.facebook.com/photo.php?v=130747880458502&set=vb.109824469217510&type=3&theater

Градинката с мечето е повод да бъдем заедно и да се обичаме
netinfo

Може би това са едни от първите снимки, правени с мечето в Габрово, а фактът, че ги донесе една възрастна дама по време на първия хепанинг, по време на който се събраха над 500 лв. със сигурност е един от най-затрогващите в тази кампания!

Това са спомени на други габровци от емблематичното място.

Градинката с мечето е повод да бъдем заедно и да се обичаме
netinfo

Градинката с мечето е повод да бъдем заедно и да се обичаме
netinfo