Даниела Бобева: Няма нужда от специални правомощия за служебното правителство за нов заем
Даниела Бобева: Няма нужда от специални правомощия за служебното правителство за нов заем / netinfo

Финансово- икономическото състояние на България към момента не налага някакви извънредни мерки, заяви в Кърджали вицепремиерът в оставка Даниела Бобева в отговор на въпроса подходящо ли е служебното правителство да получи извънредни правомощия и да тегли заем, за което настоя президента Плевнелиев.

Вицепремиера си спомни за времето, в което тя бе министър на търговията в служебното правителство на Софиянски през 1997 година.  „Тогава ситуацията в страната беше различна. Имахме зърно в резерва за 4- 5 дни  и петрол за няколко дни”, припомни Бобева. По думите й сега няма причина за някакви сериозни интервенция. „Трябва да се придържаме към стриктна фискална политика, това което са правили всички правителства след 1997 г,, затова сме най- стабилната фискална страна в Европа”, подчерта вицепремиерът в оставка Даниела Бобева.

Тя определи случващото се в банковата система през последните седмици като истински шок. „Познавам всички колеги в БНБ. Аз съм един от хората, които са работили по законодателството. Смятам, че  единствено и само в правомощията на БНБ е да знае какво се случва в КТБ и да намери най –добрите начини да се уреди този проблем, защото отговаря по надзора на банковата система”, подчерта Бобева.