Ангел Найденов очаква БСП да излезе по-силна след конгреса в неделя
Ангел Найденов очаква БСП да излезе по-силна след конгреса в неделя / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Изборът за председател е най-тежкото изпитание за БСП, смята Ангел Найденов
74025
Изборът за председател е най-тежкото изпитание за БСП, смята Ангел Найденов
  • Изборът за председател е най-тежкото изпитание за БСП, смята Ангел Найденов

БСП е поставена пред едно сериозно изпитание за избора на председател на 27 юли. Това заяви министърът на отбраната в оставка Ангел Найденов по време на тържествения ритуал за връчване на дипломите на студентите и слушателите от „Випуск 2014" на Военната академия „Г. С. Раковски". Той сподели, че възлага големи надежди за избора за нов лидер на левицата, като коментира, че от този избор зависи много за бъдещето на партията.

Министърът в оставка коментира, че изборът за председател е най-тежкото изпитание за БСП в момента:

„Чака ни едно сериозно изпитание в неделя, на което възлагам особени надежди. Това е впрочем и изпитание за всеки един от членовете на моята партия - на БСП. От това зависи много, зависи колко и в каква степен желанието на всички, което се свързва с промяна и обновление, ще бъде реализирано. Можем да излезем по-силни, избирайки нов лидер, който е в състояние да води битки и да печели победи, а можем да излезем и разединени и слаби. Не искам обаче да мисля в тази посока", коментира министърът в оставка.

Найденов сподели и своите намерения, след като предаде министерския си пост на своя наследник.

„Със сигурност ще се занимавам с политика. Друг е въпросът на какво ниво и в каква посока. Разбира се ясна е моята политическа принадлежност и не бих изменил в никакъв случай", уточни той.

Дипломи за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър" получиха 196 слушатели и студенти от 9 магистърски специалности в професионалните направления „Военно дело" и „Национална сигурност" на Военната академия.