Бареков: Имам двама противници в личен план – Доган и Борисов
Бареков: Имам двама противници в личен план – Доган и Борисов / FreeNews.bg
Бареков: Имам двама противници в личен план – Доган и Борисов
74026
Бареков: Имам двама противници в личен план – Доган и Борисов
  • Бареков: Имам двама противници в личен план – Доган и Борисов

Имам двама противници в личен план. Това са Ахмед Доган и Бойко Борисов. Това заяви във Варна лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той се закани, че другата седмица структурите на партията ще инициират протести, за да не позволят на ГЕРБ и ДПС да актуализират бюджета.

Според Бареков в парламента се е родило ново мнозинство – между партиите на Борисов и Лютви Местан.

„Даже трябва да ви кажа, че целувката между Борисов и Доган е уста в уста, с език, а не е като тази, направена на Орлов мост между Местан и Станишев. Тя беше една скромна целувка, по брежневски, докато тия се целуват много страстно“, коментира лидерът на ББЦ, който за пореден път обеща да направи сензационни разкрития за връзките на Бойко Борисов и ключови фигури на ДПС.

„България без цензура“ ще се яви като коалиция на предстоящите избори. Нейният лидер заяви, че вече енергично се впуска в кампания и се надява да бъде подкрепен от възможно по-голям брой българи.

„Не ми се стои в Европарламента, нито ми се взима заплата там. България има нужда от хора като мен“, каза Бареков.

Той увери, че листите ще бъдат окончателно одобрени в законно установения срок. На две трети те вече са изготвени. Лидерът на ББЦ ще бъде водач на тези във Варна и Пловдив. До 15 август ще бъде представена и управленската програма.

Бареков призова Ангел Джамбазки, който стана евродепутат от коалицията, да се оттегли, ако не остане лоялен към нея след обединяването на ВМРО с НФСБ.

„Смятам, че тежестта на ВМРО в коалицията не беше съществена. Около 5 процента от общия резултат се дължи на тях. За да бъде приет при консерваторите Джамбазки, аз трябваше да подпиша декларация до групата, че той ще остане лоялен на нашите ценности. Ако ВМРО си позволи да влезе в коалиция с НФСБ, това означава, че се подменят ценностите и платформата на ВМРО и тяхното място би било в групата на Фараж или Льо Пен. Но при това положение е подменен вотът на 250 хиляди избиратели“, посочи Бареков.

Той обясни, че ще поддържа два офиса с пари на Европейския парламент – във Варна и в Пловдив, които впоследствие ще бъдат използвани за социални цели.