За чипа, НОИ и бъдещето
За чипа, НОИ и бъдещето / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Често се питаме защо България е на това дередже и кога ще се оправи?

Да ви кажа, няма да се оправи! Няма как да стане, защото трябва да си сменим чипа! Ама e ясно, че сами не можем, друг не иска, значи положението е безнадеждно! И ще попитате, защо ги плещи този тия глупости с чипа, като това е изтъркана плоча. Пък и плагиатства от Царя!

Може и да е изтъркана, дами и господа, Може Царя да го е казал, може да си плагиатствам, но е вярна!

Чипът, братя, чипът е за смяна!

Добре, а защо съм се хванал за чипа?
Сега ще ви кажа!
Заради НОИ!

Нали знаете, това е институцията, която между всичките си задължения, плаща и пенсиите на хората в пенсионна възраст.

Превежда ги по сметки, чрез българските пощи и така нататък. Парите стигат до нашите майки и бащи в пенсионна възраст.

Оказва се обаче, че някои наши майки и бащи няма да си получат пенсиите скоро. И това е така защото НОИ продължава да ги превежда....в КТБ и Креди Агрикол.

Мисля си, че няма български гражданин, който да не е разбрал, че двете банки са затворени. Не работят, не изплащат и стотинка, 0, НУЛА! Там могат и влизат пари, но не излизат! НУЛА! Това е еквивалент на черна дупка, това е банкова черна дупка. Каквото влиза, не излиза! Най-вече пари. Потъват и с тях се разполагат само квесторите!

Съвсем между другото, нищо не се чува за техния доклад, който са длъжни да направят до месец, след като влязат в банката. По закон е така, но от БНБ мълчат!

Както и да е. Националният омбудсман твърди, че НОИ продължавал да превежда някои пенсии в КТБ и Креди Агрикол, при това с пълното съзнание, че пенсионерите няма как да си ги вземат от там!

Та стигнахме до чипа. Кажете, може ли да се превеждат пенсии в затворени банки? Дори една пенсия да преведат, е недопустимо! А тук май става въпрос за стотици, че и за хиляди!

Това се нарича бездушие, буквоядство и безобразие!

На всичкото отгоре се и оправдават, че били писали, по вестниците и не знам си къде!
Ето защо ви говоря за чипа! Докато такива идиотщини продължават да се случват в България, няма да се оправим, дори Господ да е българин.

Само да не се окаже, че и той работи в НОИ!