30-те технологии, без които британците не могат
30-те технологии, без които британците не могат / снимка: Guliver/Getty Images

Във Великобритания беше съставен списъкът на 30-те технологични иновации, без които не могат британците, пише в. „Дейли мейл”. Класацията е изготвена от фирма за електродомакински уреди и обхванала 2000 пълнолетни граждани.

На първо място в хитпарада на най-използваните и незаменими за британците технологии се оказала бързоскоростната интернет връзка.

В първата десетка влизат също автоматичната пералня, имейлът, хладилникът, фризерът, микровълновата печка, миялната машина, чайникът и сателитната телевизия.

На последните 5 места в топ 30 на най-любимите за британците технологии са телевизорът с висока резолюция, кафемашината, дигиталното радио, климатикът и електрическата самобръсначка.

Според анкетираните повечето от изброените технологии коренно са променили начина им на живот, посочва БТА. Интересното в случая обаче е, че айфонът, една от любимите джаджи на младите, е класиран едва на 15-а позиция.

От анкетата проличало, че 60% от запитаните се оплакали, че не могат достатъчно бързо да се адаптират към новите промени в техниката. А една трета от участниците доверили, че си купуват нова техника едва тогава, когато им се повреди старата.

Много от запитаните си признали, че са сменяли по-често сексуалните си партньори, отколкото любимия хладилник, пералня или тостер, които са надживели повечето от романтичните им връзки.