Намериха трупа на изчезналия мъж след потопа в Габровско
Намериха трупа на изчезналия мъж след потопа в Габровско / снимки: DarikNews.bg, Габрово
Намериха трупа на изчезналия мъж след потопа в Габровско
74085
Намериха трупа на изчезналия мъж след потопа в Габровско
  • Намериха трупа на изчезналия мъж след потопа в Габровско

Откриха тялото на 39-годишния мъж, който бе издирван след потопа в габровското село Враниловци, съобщиха първо жители на селото.

Около 12.45 ч. полицейски служители, участващи в издирването на 39-годишния Стефан Стефанов, са открили тялото му на поляна, след мостовото съоръжение в края на селото, в посока язовир „Лопушница”. На местопроизшествието е извършен оглед. Не са установени данни за насилствено причинена смърт.

Повече от три километра тялото на мъжа е била влачено от стихия, потвърди пред DarikNews Николай Спасов, началник на Районно управление на полицията в Габрово. „Намерено е тялото на човекът, който се издирва от понеделник вечерта. Извършен е оглед. Близките са уведомени. Голяма сила, явно водата е била много силна”, коментира Спасов.

След приключване на процесуално-следствените действия, тялото на загиналия е откарано за аутопсия в МБАЛ-Габрово.

„Нали знаете, че когато мен ме боли аз усещам болката по-силно от вас. Да, съпричастни сте, но болката я усещам аз. Това важи за хората, загубили своите близки. Не можем ад им помогнем с нищо”, емоционално сподели Теодора Томова, кметски наместник на село Враниловци, която свръх силите си вече две денонощия организира работата по поправяне на щетите в населеното място.

Организирана е охрана, за да се предотвратят набези на крадци. Доброволци, които са се организирали чрез социалната мрежа се включат днес в разчистването на пострадалите от наводнението габровски села. Група във Facebook под името „Народна гражданска защита” започна събирането на помощи.

Намериха трупа на изчезналия мъж след потопа в Габровско
netinfo


В нощта на пороя семейството на Митко е потърсило спасение на тавана на къщата. Днес той се надява да бъдат изпратени верижни машини, за да изринат тинята от градината и благодари на всички, които му помагат.

„Много съм благодарен на кметицата за нейното съдействие. Наистина помага много. Благодаря на хората от града, които дойдоха да помагат, на съседите и познатите. Най-важното е, че всичко свърши със загубата на покъщнина и че сме живи и здрави”.

Около 40 къщи са засегнати след наводнението в габровското село Враниловци, което пострада най-сериозно. Продължава описването на щетите, а социалните работници обикалят по къщите, за да може хората да получат еднократна помощ от 325 лева.

Усложнена остава обстановката в Габровско след падналите проливни дъждове.  Екипи на „Гражданска защита”, пожарната, полицията продължават разчистването, за което обаче са необходими и доброволци. Очаква се да пристигне тежка техника в пострадалите села, за да помогне на хората.

При пороите в Габровско една жена от село Враниловци загина, а 39-годишен мъж от същото село изчезна и беше в неизвестност до днес. Най-сериозно пострадаха селата Враниловци, Новаковци, Драгановци, Гъбене, Стоевци, Камещица, Музга, Дебел дял, Трънето и Яворец. Там бяха наводнени приземни етажи на къщи, пороят отнесе коли и селскостопанска техника.