ГЕРБ подготвя изваждането на ГДБОП от ДАНС
ГЕРБ подготвя изваждането на ГДБОП от ДАНС / снимка: Sofia Photo Agency, архив
ГЕРБ подготвя изваждането на ГДБОП от ДАНС
74112
ГЕРБ подготвя изваждането на ГДБОП от ДАНС
  • ГЕРБ подготвя изваждането на ГДБОП от ДАНС

ГЕРБ подготвя изваждането на ГДБОП от ДАНС. Това ще е част от управленската програма на партията в сектор "Сигурност". От опозицията за пореден път разкритикуваха и последните промени в закона за МВР, с които се отнема правомощието на президента да назначава главния секретар на вътрешното министерство.

Борисов взе участие на кръгла маса на тема „Сигурност" и представяне на управленската програма на ГЕРБ за следващите 4 години в сектора. Лидерът на ГЕРБ затвърди и политическата позиция на партията да не подкрепи актуализацията на държавния бюджет и на здравната каса.

ГЕРБ и днес не отстъпва от тезата си, че няма да подкрепи актуализацията на републиканския бюджет и на здравната каса. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов:

„Ами те само се целуват. Станишев и Орешарски се целуваха в неделя на конгреса, а в понеделник не искат да му подкрепят бюджета".

Когато партиите са слаби, недоверието в институциите е слабо - това е райското време за крадците, коментира още Борисов:

„Един милиард не се върна в банковата система, а остана под дюшеците. Огромно изпитание за служителите на МВР, защото е райското време за крадците - те знаят че 1 млрд. някъде е скрит, под дюшеци, под възглавници".

„А с „Южен поток" на какъв етап са? Мрънкат, мрънкат и не мога да разбера какво казват. Проект за 20 млрд. - вместо да излязат и да го обяснят като хората", Борисов не пропусна и темата с проекта „Южен поток".

Лидерът на ГЕРБ се похвали, че продължава да се радва на подкрепата на тайните служби в САЩ на най-високо ниво:

„Случи се така, че бях във Вашингтон на рождения си ден и в хотела дойдоха шефовете на най-големите служби - да изядат по една торта с мен".

Сред гостите на днешното събитие бяха спряганият за служебен министър на МВР Йордан Бакалов, както и бившият вътрешен министър Румен Петков. До тях седнаха и Йордан Соколов и лидерът на РЗС Яне Янев.