Издирват 38-годишен димитровградчанин в неизвестност от 29 юли
Издирват 38-годишен димитровградчанин в неизвестност от 29 юли / Личен архив на семейството

Четвърти ден близки, приятели и полицията издирват 38-годишен Димитровградчанин. Росен е в неизвестност от вторник, като последно е бил видян на 29 юли, около 17.30 ч., когато си е тръгнал пеша от работа. В продължение на 18 години той работи във фирма за боядисване на метали в района на ДАП в Димитровград. От тогава роднините и колегите му нямат информация за него.

Мобилният му телефон, след многократни позвънявания и сигнал свободно, в сряда е спрял да отговаря. Близките му предполагат, че се е изтощила батерията на апарата. На масата в жилището му, което Росен обитавал сам, те са намерили зарядното за телефона.

По-малката му сестра – Радост Желева, е категорична, че брат й не е бил в депресия, макар и да не е споделял много. Той не е имал здравословни проблеми, видимо не е бил неконтактен или притеснен.

Нямаме никакви предположения и подозрения. Много сме притеснени, а тази неизвестност вече не се издържа, разказва Радост. Тя е категорична, че брат й няма лоши приятели, не е хазартна личност, не се е забърквал в незаконни дела и схеми. Той не е семеен, няма приятелка, нищо в жилището му не подсказва намерения за пътуване. Брат ми не е човек, който ще зареже всичко и ще тръгне някъде без да се обади. За 18 години в тази фирма не се е случвало да отсъства от работа без предупреждение, нито пък е имало случай да замине някъде без да знаем, разказва тя.  Сигналът в полицията на 30 август подала майка им. Организирано е претърсване на района по маршрута му на придвижване от работното място до дома- без резултат, разказва Радост. В издирването се включват и приятели на Росен, като се ползват и възможностите на социалните мрежи.

38-годишният Росен живее на улица Простор 11 в Димитровград. Висок е между 1,75 и 1,80 метра, слаб, със светлокестенява коса.

 

Умоляват се всички, които са видели мъжа след вторник привечер да се обадят на телефон 0391 6 44 83 или в полицията!

До този момент на посочения телефон или в полицията никой не е сигнализирал да е забелязал 38-годишния мъж.