Кой ще поведе червената листа Николай Григоров или Йордан Стойков?
Кой ще поведе червената листа Николай Григоров или Йордан Стойков? / DarikNews.bg, архив

Кой ще бъде водач на червената листа Николай Григоров или Йордан Стойков? Областният управител или депутатът?

Петима социалисти влизат в битка за водачеството в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори. Кой от тях ще бъде начело ще се реши окончателно в петък в партийната централа в София. Преди това на пленум на левицата в Габрово ще излъчат своя листа.

Тази информация разпространява днес вестник "100 вести".

Към вчерашна дата най-много номинации за водач на габровската листа е получил Николай Григоров, областен управител и бивш председател на ОбС на БСП в града. Севлиевската партийна организация категорично застава зад досегашниядепутат и член на НС на БСП Йордан Стойков.

За водачи на листата се спрягат още Лена Енева, Корнелия Нинова и Драгомир Стойнев. Последните двама са номинирани от низови партийни организации в Габрово. Така че все още няма яснота кой от петимата ще води кандидатдепутатската листа на левицата от Седми многомандатен избирателен район.

Сред феновете на партията за номер 1 в листата се споменава и името на ексдепутата от 43-то Народно събрание, бивш съветник на Сергей Станишев и бивш главен редактор на в. „Дума“ Ивелин Николов.