Нищо не може да спаси БСП, категорична е Татяна Дончева, лидер на Движение 21
Нищо не може да спаси БСП, категорична е Татяна Дончева, лидер на Движение 21 / http://novanews.bg/
„Няма път назад към БСП за „Движение 21”, категорична бе в „Здравей, България” Татяна Дончева.
„Нищо не може да спаси БСП. Михаил Миков е таймаут за влъхвите – да нарисуват нов лидер за 2 години до редовния конгрес. Но те няма да го нарисуват, защото нямат материал да го нарисуват. За да стане някой естествен и органичен лидер, трябва това нещо да се подготвя в годините”, на мнение е лидерът на „Движение 21”.
„Има две неща в БСП, които са сериозен проблем за общи действия. Едното е обвързаността на партийното ръководството с олигархията. Тя не се решава след отстраняването на Сергей и Моника Станишеви”, посочи Татяна Дончева и намекна, че всички от заместник-председателите на БСП имат такива връзки.
„Втората част, която е голям препъни-камък – абсолютната неготовност на членската маса на партията да види проблемите на партията и да позволят те да бъдат решавани. Който намира кусур на партията, значи е враг на партията. Трето, не желая „Движение 21” да бъде въвлечено в интригите на БСП, защото това е като зараза, допълни Татяна Дончева.
Социолозите ни дават много сериозен шанс за влизане в парламента”, обясни лидерът на „Движение 21”. Татяна Дончева посочи, че лицата в листите на движението са млади.
Целия разговор с Татяна Дончева гледайте ТУК.